«…ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ» – Καπετάνιος Κ. Πράσινος

«…ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ»
Καπετάνιος Κ. Πράσινος

Ημερομηνία και ώρα προβολής: Σάββατο 12 Ιουλίου, 16.00, στη ΝΕΡΙΤ

 

Το ταξίδι της εκπομπής ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ συνεχίζεται στους θαλασσινούς δρόμους του Αιγαίου πελάγους και συγκεκριμένα στο Κουφονήσι για να συναντήσει έναν άνθρωπο με «ηρωική» υπόσταση για την κοινωνία του μικρού αυτού νησιού και για όλες τις Μικρές Κυκλάδες. Τον Καπετάνιο Κώστα Πράσινο.
Ο Κώστας Πράσινος προσφέρει στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων Κουφονήσια, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, ουσιαστικές υπηρεσίες αλληλεγγύης και κοινωνικής βοήθειας για περίπου 40 χρόνια, αφού με το καΐκι του και αψηφώντας τους καιρούς και την δύναμη της φύσης, μεταφέρει και «συνενώνει» τους κατοίκους και τους επισκέπτες των απομονωμένων αυτών νησιών, σε κάθε περίσταση και ανάγκη.
Ο φακός της εκπομπής συνάντησε και συνταξίδεψε με τον καπετάν-Πράσινο στους άγριους και επικίνδυνους θαλασσινούς δρόμους των Μικρών Κυκλάδων, εκεί όπου κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες μονομαχεί με τις αντιξοότητες της θάλασσας, διακινδυνεύοντας τη ζωή του, την ίδια στιγμή που προσφέρει στους συνανθρώπους του την συνέχεια της δική τους ζωής.
Ατέλειωτα είναι τα περιστατικά που μας διηγείται ο καπετάν-Πράσινος, όπου με απαγορευτικά μποφόρ, νύχτα και χωρίς γιορτές και αργίες, βγήκε νικητής στην προσπάθειά του να προσφέρει την ίδια τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους του.
Η κάμερα της εκπομπής εστιάζει το ενδιαφέρον της τόσο στην θαλασσινή περιπέτεια, όσο και στην στεριανή παράλληλη αγωνία, αφού η γυναίκα του  καπετάνιου είναι εκείνη που επωμίζεται το στρες της αναμονής για την υγιή επιστροφή του συζύγου της.
Οι δύο συνοδοιπόροι της ζωής, ξεδιπλώνουν στο φακό της εκπομπής την πρωτότυπη συζυγική τους σχέση, η οποία είναι ποτισμένη βαθιά από την θαλασσινή τους περιπέτεια.
Ο καπετάν-Πράσινος είναι πλέον ξακουστός στα νησιά των μικρών Κυκλάδων. Οι συντοπίτες του τον τραγουδούν «δοξολογώντας» τον, φτιάχνοντας το δικό του τραγούδι: «…Κώστα Πράσινε λεβέντη/ τη φουρτούνα έχεις για γλέντι», για να το αφιερώνουν σε αυτόν, όταν ξεφαντώνει στις στεριανές γιορτές σαν ανταμοιβή.
Τα γλέντια στο Κουφονήσι έχουν τη δική τους ξεχωριστή δυναμική, αφού σε αυτά πάντα πρωταγωνιστεί τραγουδώντας, η «ιέρια» των μικρών Κυκλάδων, Γιωργούλα Κωβαίου η οποία ερμηνεύει στην εκπομπή μας τα πάθη και τους θαλασσινούς καημούς όλου του Αιγαίου.

"...ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ" - Καπετάνιος Κ. Πράσινος

«…ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ» – Καπετάνιος Κ. Πράσινος