Ελλήνων Δρώμενα: «Μαγικά Βουνά»

Στη «μαγεία των βουνών» ταξιδεύουμε. Στις κορυφές των βουνών γύρω από τον Όλυμπο, για να συναντήσουμε τους ανθρώπους που ζουν σε άμεση σχέση με τη φύση και τα «στοιχεία» που την απαρτίζουν. Με τους ανθρώπους εκείνους που έχουν καθημερινή, βιωματική επαφή με τα «φυσικά» αλλά και με τα «παραφυσικά» φαινόμενα.
Η ζωή των ορεινών κοινοτήτων είναι πλημυρισμένη από μύθους και παραδόσεις που συνδέονται με την καθημερινότητα στις κορυφές των βουνών. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μέρες και οι νύχτες των ανθρώπων, ήταν δομημένες και άμεσα συνδιαλεγόμενες με τον ήλιο και το φώς, με το σκοτάδι, τη νύχτα και το φεγγάρι, με τα ήμερα και τα άγρια ζώα και με πολλά άλλα υλικά ζώντα, ή άυλα και μεταφυσικά φαινόμενα τα οποία διαδραματίζονταν μέσα στην οργιαστική έκφραση της φύσης και των στοιχείων που την απαρτίζουν.

Η πραγματικότητα και η φαντασία συναντιούνται άμεσα. Κι εκεί οι άνθρωποι της υπαίθρου, δημιουργούν παράξενες και ανεξήγητες ιστορίες, για στοιχειά και δαιμόνια, για μάγισσες και νεράιδες, για παράξενα όντα της νύχτας, για ξωτικές μελωδίες, για περίεργες κραυγές, για σημάδια της μοίρας που έρχεται να μας οδηγήσει, για μάγια που λύνονται και δένονται και για το κακό μάτι που…
Τα θαύματα και οι θρύλοι, ο μύθος και η πραγματικότητα συνδιαλέγονται και φτάνουν σε εμάς για να μας καθηλώσουν, καθώς σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δική τους μικρή και τρομακτική ιστορία, την οποία αφηγούνται με τα μάτια της μεταφυσικής.

Ο φακός της εκπομπής κατέγραψε και μας παρουσιάζει εικόνες αληθινής ομορφιάς στις πλαγιές των βουνών, μαγευτικά τοπία μέσα στην άγρια φύση, στα λιβάδια και στις πηγές, εκεί που συνήθως εμφανίζονται θεαματικά τα άγνωστα ξωτικά και παράξενα όντα.
Οι συντελεστές της εκπομπής συνάντησαν ανθρώπους στα ορεινά χωριά της επαρχίας Ελασσόνας στον Όλυμπο, οι οποίοι αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες «παραφυσικών φαινομένων», για ξωτικά, για περίεργες φωνές και τραγούδια, για κακά πνεύματα, για βρικόλακες, για τις «Μοίρες τις γραμμένες», για «τα μάγια τα ριγμένα»… και για υπερφυσικά όντα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους και τους άφησαν «άφωνους».

Δείτε εδώ το trailer:

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή: