«Στοιχειωμένες φωνές» -(Πιέρια α’ μέρος) 10.4.2011

«ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»
(Πιέρια α’ μέρος)
Ημερομηνία και ώρα προβολής: Κυριακή 10 Απριλίου, 12.00 στην ΕΤ3

Η εκπομπή ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ συνεχίζοντας το ταξίδι της στις αυθεντικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων, αυτή τη φορά, ξεφεύγοντας από τους ξέφρενους ρυθμούς της σύγχρονης πραγματικότητας, μας οδηγεί σε τόπους άγνωστους και ανεξερεύνητους. Σε τόπους που βρίσκονται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Εκεί που αφθονούν οι παράξενες και ανεξήγητες ιστορίες.
Τα παραφυσικά φαινόμενα. Τα θαύματα και οι θρύλοι.
Οι αφηγήσεις που μιλούν για στοιχειά ή δαιμόνια, μάγισσες και νεράιδες, περίεργα και αλλόκοτα όντα, νυκτόβια πλάσματα, σημάδια της νύχτας, πτυχές μιας κρυφής από το άπλετο φώς των πόλεων Ελλάδας.
Για μαγευτικά τοπία, φυσικά άβατα, για ιστορίες ντυμένες με ξωτικές μελωδίες, περίεργες κραυγές, καλπασμούς του υπερφυσικού που σηματοδοτούν την ύπαρξή του, αφήνοντας τα δικά του σημάδια.

Οι συντελεστές της εκπομπής ταξίδεψαν στα Πιέρια όρη, στους πρόποδες του Ολύμπου, εκεί που κατοικούν μυθολογικά παράξενα όντα, για να καταγράψουν με αυθεντικό τρόπο, από τη φωνή απλών ανθρώπων, διηγήσεις «παραφυσικών φαινομένων». Γιατί σε κάθε χωριό υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για ξωτικά, για περίεργες φωνές και τραγούδια για κακά πνεύματα, για βρικόλακες και υπερφυσικά όντα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους και τους άφησαν «άφωνους».
Οι κάτοικοι των Πιέριων ορέων είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τα παράξενα αυτά μεταφυσικά όντα, διότι εκεί πρωτοκατοίκησαν σύμφωνα με το μύθο οι Νύμφες, κόρες του θεού του Ολύμπου Δία.
Στα χωριά των Πιέριων, τα Ελλήνων Δρώμενα συνάντησαν ανεξάντλητες πηγές τέτοιων ιστοριών που θα μας καθηλώσουν, καθώς τα πάντα (άνθρωποι, σπίτια, βουνά, πηγές, μονοπάτια) είχαν τη δική τους μικρή και τρομακτική ιστορία, την οποία αφηγούνται οι κάτοικοι μπροστά στο φακό της εκπομπής, με τα μάτια της μεταφυσικής.